PROJECTiONE.com




Riley Sunrise

Posted in PROJECTS

Riley Sunrise is located on the first floor in the main atrium space The Simon Family Tower addition of Riley Hospital for Children. The project was fully developed using Grasshopper, integrating image readers and custom color outputs. In total there are over 3800 unique components making up the 768 sf. image, each with a different color, scale, and distance from the wall.

Concept:
Riley Sunrise aims at representing imagery at multiple scales for all audiences. The vibrancy of the colors and symbolism of each shape or “pixel” speaks to the child, peaking their interest and lifting their spirits. The complexity and patterns generated speak to all generations and encourage discussion and interpretation. Our concept is an abstraction of an image into its main colors and uses graphic symbols as the representation of each pixel. Each symbol is independently mounted and varies its distance from the wall, creating a three dimensional graphic that is read from across the room and up close. Because of the 3D variation, the graphic will visually change as users walk by and can be experienced differently each time.

Our hope is that these super-graphics can serve as a pleasant distraction for visitors of the hospital and lead to discussions that can re-focus a conversation towards something positive and uplifting.

__________